(Afstudeer)Stage Techniek

Omschrijving

Stage of afstuderen bij De Nieuwe Zaak?

Ben jij op zoek naar een gezellig, open en een tikkeltje eigenwijs stagebedrijf? Waar wij koffie voor jou halen en de lunchtafel alvast voor je dekken? Kom dan stage lopen bij De Nieuwe Zaak.


Wij vinden samenwerken belangrijk. Met een unieke mix van mensen om je heen kom je tot

nieuwe inzichten, wij leren je nieuwe dingen, geven je feedback om te groeien en helpen je verder als je vastloopt. Je loopt stage in een flexibele omgeving die tegemoet komt aan jouw ontwikkelpad. We zijn gek op selfstarters, maar als je er even niet uitkomt helpen we je graag. Samen met jou werken we steeds aan kennisverbreding en persoonlijke ontwikkeling, want ambities zijn er om waargemaakt te worden!


De Nieuwe Zaak heeft zich sinds 2005 ontwikkeld tot een van de meest gerenommeerde en succesvolle digital commerce bureaus in Nederland. De Nieuwe Zaak is een fullservice digital commerce bureau. Dat betekent dat we meer dan 10 verschillende disciplines in huis hebben. Waarschijnlijk ben jij een student die de opleiding SE, BIM of IDS volgt, en passen je ontwikkeldoelen goed bij De Nieuwe Zaak. We hebben al een aantal opdrachten geformuleerd, maar heb je zelf ideeën? Daarover kunnen we altijd het gesprek aangaan! Volg je een andere opleiding en heb je ook interesse in een IT stage bij De Nieuwe Zaak, solliciteer gerust, we vinden het leuk om met je kennis te maken.


De opdrachten

1. Connector op Azure

Bij ecManager projecten van De Nieuwe Zaak maken we gebruik van een Connector. Deze draait op zelf ontwikkelde software, die toe is aan vervanging, want hij draait nog op een Windows omgeving. Aan jou de uitdaging om met een oplossing te komen. Bijvoorbeeld een nieuwe Connector bouwen die op Azure kan draaien, zonder dat er een VM nodig is. Denk hierbij aan de nieuwe technieken zoals .NET Core op Docker en GraphQL.

 

2. Een project op basis van ecManager sneller kunnen starten

Onze .NET projecten bouwen we grotendeels op basis van het product ecManager. ecManager heeft een standaard shop Fundatie. Op basis daarvan worden onze projecten gestart. Het opstarten hiervan kan sneller en aan jou de taak om dit te onderzoeken en met een voorstel en/of werkende oplossing te komen.

 

3. PoC: Wat kunnen bots toevoegen aan e-commerce?

Bots worden meer en meer belangrijker met de komst van Artifical Intelligence en gezichts-, beeld- en spraakherkenning. Bij De Nieuwe Zaak vragen wij ons af wat de mogelijkheden van deze toepassingen zijn vanuit e-commerce perspectief. Met andere woorden; kunnen bots toegevoegde waarde leveren in onze webwinkels? En zo ja, wat zijn dan de technische consequenties? Dat mag jij gaan onderzoeken.

 De oplossingen moeten werken in een technische omgeving waar zowel .NET als Java gebruikt worden. Afhankelijk van het onderzoek kan het betekenen dat we gebruik maken van microservice architecturen en API gebaseerde systemen. De technische aspecten waar je mee te maken krijgt zijn C#, Java, API’s, HTML, Javascript en hypermoderne e-commerce platformen.

 

4. Docker en e-commerce?

Wij maken gebruik van twee e-commerce platformen. De één is gebaseerd op .NET technologie en de ander op Java. Deze platformen maken momenteel geen gebruik van container technologie. We zien grote voordelen in deze technologie en daarom willen we graag onderzoeken waar onze kansen liggen.

Hoe kunnen we Docker inzetten voor het efficiënt opzetten van projecten tot ontwikkelomgevingen? Jij mag hier volledig op los gaan en tijdens deze opdracht maak jij kennis met verschillende state-of-the-art e-commerce platformen. Je gaat je daarnaast verdiepen in container technologie en de vele mogelijkheden hiervan. Technisch een mooie uitdaging waar je technieken tegenkomt zoals Docker, .NET, Java, SQL Server, Oracle en Linux.


5. De (.NET) buildstraat verbeteren

Op dit moment bestaat het opzetten van de buildstraat voor de .NET projecten nog uit het kopiëren van de build en deploy taken uit een standaard opzet. Deze standaard opzet passen wij vervolgens aan naar de wensen van de klant. Daarnaast installeren wij nog veel zaken handmatig op een VM. Voor de deployments gebruiken wij een eigen gemaakte tool, die niet intuïtief werkt, en beperkt is.

Al deze drie onderwerpen kunnen verbeterd worden door voor de deployments en standaard tooling uit de markt te gebruiken, zodat De Nieuwe Zaak hier geen onderhoud meer aan heeft. Met deze tooling moet het mogelijk zijn om snel extra omgevingen in te richten zonder hier handmatig iets voor te doen. De doel is in ieder geval een werkende oplossing.


6.Machine Learning

Zet jij voor ons de eerste stappen in Machine Learning binnen webshops?

Jij gaat tijdens jouw stage data verzamelen en dit verwerken binnen een programma dat gebruikersgedrag kan gaan voorspellen. Hoe gaaf is het om aan de hand van bijvoorbeeld muis bewegingen, snelheid van het internet uiteindelijk unieke gewoonten en wensen van de klant te kunnen voorspellen?


7. Digital commerce GraphQL API performance optimalisatie

ecManager is in Nederland een belangrijk digital commerce platform. 1% van alle Nederlandse online retailomzet loopt over dit platform.

Het digital commerce platform ecManager is gebaseerd op een services architectuur. Het platform heeft gescheiden lagen voor data, logica en presentatie. De ecManager servicelaag en de nieuwe, moderne, nog in ontwikkeling zijnde GraphQL API zijn de interfaces tussen onze logica core en de applicatie / presentatielaag.

De basisprincipes van GraphQL sluiten goed aan bij onze design principes en de mate van flexibiliteit die wij met ons platform aan klanten willen bieden. GraphQL is op meerdere manieren te implementeren waarbij goede performance een zeer belangrijk design principe is. In deze afstudeeropdracht ga je op zoek naar de (on)mogelijkheden van GraphQL in combinatie met het ecManager platform en front-end applicaties ter verbetering van performance.


Mobiele apps, webshops en progressive web apps zijn applicaties die op het ecManager digital commerce platform ontwikkeld kunnen worden. Steeds vaker zal dit via onze GraphQL API interface verlopen om zo onafhankelijk te zijn van front-end technologie en meer flexibiliteit te bieden. Maar hoe zorg je er nou voor dat je performance borgt? Een lister bijvoorbeeld, is een complex stukje functionaliteit met een grote en complexe vraag naar data. Hoe en op welk niveau (database, platform core, front-end)  kun je performance verbeteren, rekening houdend met caching, authenticatie en security? Deze onderzoeksvraag in combinatie met een proof-of-concept, staat centraal in deze afstudeeropdracht.

Vereisten

Wat we van jou verwachten

  • Je volgt een HBO opleiding in bijvoorbeeld de richting SE, ID&S of BIM
  • Je hebt zin om je te ontwikkelen in jouw vakgebied met betrekking tot digital commerce of IT
  • Je beschikt over een proactieve houding

Wat we jou te bieden hebben

Bij De Nieuwe Zaak vind je 95 gedreven collega’s die met passie en enthousiasme aan hoogwaardige en innovatieve e-commerce projecten werken. Als stagiair maak jij deel uit van onze multidisciplinaire teams. Eigenlijk heb je niet het gevoel dat je stage loopt. Je bent gewoon één van ons, voor een bepaalde periode. Dat betekent dat er dagelijks een lunch voor je klaargezet wordt, en dat we op vrijdagmiddag met z’n allen een biertje pakken.

Over De Nieuwe Zaak

De Nieuwe Zaak is een toonaangevend full service e-commerce bureau. Dankzij onze jarenlange ervaring bij gerenommeerde webwinkels weten we wat er nodig is om een succesvolle webwinkel te runnen. We leveren toegevoegde waarde én duurzaam rendement op de e-commerce activiteiten van onze opdrachtgevers. Vanaf onze beginjaren hebben al vele toonaangevende organisaties voor De Nieuwe Zaak gekozen, waaronder

Tuinland, Kruitbosch, Goossens Wonen & Slapen, Mepal, BookSpot en Miss Etam.