Data Engineer

Omschrijving

Word jij blij van enen en nullen, datasets en datamining? Wil jij dat grote webshops beter presteren? Samenwerken met de besten uit jouw vakgebied? Dan kom jij ons versterken als Data Engineer.

Over de functie

Als Data Engineer werk je multidisciplinair samen in een klantenteam en behoor je tot de discipline Data Driven Marketing. Uit verschillende bronnen, systemen en kanalen verzamel je gegevens, behoeften en verwachtingen.

Dagelijks ben je voor meerdere klanten bezig, dus er is geen dag hetzelfde. Uiteindelijk met maar één doel: data vertalen naar marketing inzichten. Je hebt veel contact met de klant en informeert over de performance van zijn webshop. Inventariseren van behoeften en verwachtingen weet je uitstekend te managen. Verder zijn jouw datasets altijd geautomatiseerd, zodat deze altijd beschikbaar en bruikbaar zijn. Dankbaar werk, want jij helpt onze klanten steeds verder hun doelstellingen te behalen. Als onderdeel van het datateam ga jij je ook bezig houden met web analytics.

Bij De Nieuwe Zaak werken we aan grote e-commerce projecten. Met deze veelheid aan complexe data wil jij toch ook aan de slag?

Vereisten

Wat we van jou verwachten

Je brengt als Data Engineer enkele jaren ervaring mee. Je hebt een analytische geest en toont initiatief. Je staat daarbij stevig in je schoenen en weet jouw bevindingen op een overtuigende manier te presenteren aan collega’s en opdrachtgevers. Omdat je  (on)gestructureerde datasets integreert en gegevens bundelt om ze te kunnen vergelijken, ben je zeer nauwkeurig en denk je altijd twee stappen vooruit.  Kortom, je bent heer en meester in het vertalen van cijfers naar inzichten en op basis hiervan gevraagd en ongevraagd advies te geven. Is dit de baan voor jou?

Minimale eisen

  • Afgeronde HBO of WO opleiding (Data Science  of Econometrie)
  • Ervaring met Statistische pakketten, data mining en Big Data;
  • Ervaring met Rest en Soap API’s, ETL tools, scripting, SQL;
  • Kennis van databases, data opslag (Cloud, Hadoop), datasets koppelen, data transformatie en wiskunde.

Wat we jou te bieden hebben

Een baan en een werkgever waar je met trots over zult praten. Je werkt samen met collega’s aan hoogwaardige en innovatieve e-commerce projecten. De cultuur bij De Nieuwe Zaak is te beschrijven als open, eerlijk, innovatief, kwaliteit, gedreven, samen, afspraak is afspraak en plezier.


Voor je inzet krijg je een goed salaris, 27 vakantiedagen, reiskostenvergoeding en een opleidingsbudget. Samen met jou werken we steeds aan kennisverbreding en persoonlijke ontwikkeling, want ambities zijn er om waargemaakt te worden!

Over De Nieuwe Zaak

Bij De Nieuwe Zaak geloven we dat online shoppen altijd nóg beter kan. Daarom hebben we ons sinds onze oprichting in 2005 volledig gespecialiseerd in full service e-commerce-ondersteuning van zowel B2B- als B2C-organisaties.

We leveren kwalitatief hoogwaardige en effectieve omnichannel- en e-commerce-oplossingen. Meestal in een full service partnership, maar ook op gerichte onderdelen zoals de bouw van een shop, conversie-optimalisatie, webshopdesign of e-commercemarketing.


Onze 90 experts werken, samen met onze klanten, in multidisciplinaire teams en zorgen zo voor een naadloze integratie tussen strategie, creatie, techniek en marketing. Dankzij de combinatie van onze jarenlange ervaring, inzichten uit data en de juiste tools helpen wij opdrachtgevers met het behalen van hun e-commerce-ambities. Daarbij hebben we altijd 100% focus op hun rendement en de shopping experience van hun klanten.

Vanaf onze beginjaren hebben al vele toonaangevende organisaties voor De Nieuwe Zaak gekozen, waaronder Koninklijke Nederlandse Munt, Achmea, Coop Supermarkten, Auping, Vegro, Miss Etam, Promiss, Expresso, Kookpunt, Daily Fresh Food en totaalBED.