DevOps Engineer

Functieomschrijving

32-40 uur per week, standplaats Zwolle

Wil jij graag bouwen aan het DevOps vak, dan is deze functie voor jou! Met het groeien van onze klanten, projecten en technische omgevingen vormen DevOps taken een steeds belangrijker onderdeel.


Word jij blij van Kubernetes, webtechnologie en hosting? Vind je het een uitdaging samen met software engineers te werken aan continuïteit in opleveringen? En heb jij kennis en kunde die onmisbaar is voor het opbouwen van een geautomatiseerd, schaalbaar en stabiel ICT-landschap voor onze webwinkels? Dan kun je veel voor ons gaan betekenen!


Opleveren is één ding, continuïteit waarborgen en een hoge kwaliteit garanderen is waar onze klanten écht mee geholpen zijn.


Laat zien wat je kan als DevOps Engineer

Jij staat in voor het automatiseren van het release management, de stabiliteit van onze deployments en de inrichting van onze hostingomgevingen. Hierbij werk je met verschillende e-commerce pakketten zoals ecManager (.NET & Windows) en Intershop (Java & Linux). Je vakgebied bevindt zich op de grens van software ontwikkeling, netwerkbeheer en hosting. Je bent bezig met kwaliteit van de codes te verbeteren en samen met de ontwikkelaars deze omhoog te brengen. Daarnaast maak je gebruik van nieuwe technieken, zoals containerisering en K8S.


Ook de inrichting van onze hosting (web, applicatie- en databaseservers) op zowel Windows als Linux behoort tot jouw takenpakket. Het voorbereiden en het opzetten van hosting voor interne diensten. voornamelijk acceptatie, ontwikkeling en test omgeving.


Om de gehele CI/CD omgeving in te richten heb je veel contact met software engineers, klanten en product owners. Samen stem je af wat er opgeleverd gaat worden, wat de kwaliteitscriteria zijn en op welke manier we build en deployment taken kunnen automatiseren. Ook heb je regelmatig contact met systeembeheerders om te zorgen dat hosting goed is ingericht en de loadbalancing en firewall settings correct zijn.


Functievereisten

Heb jij het in je?
Dat jouw bloed sneller gaat stromen van software ontwikkeling, continuous integration and delivery, hosting en database- en netwerkbeheer. Voor onze klanten willen we releases sneller en beter kunnen opleveren. Voor jou als DevOps engineer betekent het dat je werkt aan het automatiseren van de releases & deployments. Hierbij komen scripting skills (powershell, bash) en CI/CD ervaring (Bamboo, Jenkins) goed van pas.

Verder heb je kennis van softwareontwikkeling en ben je sterk in het doorzien van processen en structuren. Je weet snel waar tot een oplossing te komen. Je bent een persoon waar je niet makkelijk omheen kunt, jij weet moeiteloos de belangen van verschillende partijen aan elkaar te verbinden. Je bent in staat om snel zichtbaar effect te realiseren!


Wat we in elk geval van je vragen:

  • Je hebt kennis van cloud (AWS, Azure), Linux en container technologie (Docker en Kubernetes);
  • Je bent bekend met een Agile en DevOps manier van werken;
  • Je bent bekend met programmeertalen Java en .NET en met scriptingtalen Bash en Powershell;
  • Je hebt kennis van webservers (IIS, Tomcat, Apache);
  • Je hebt kennis van netwerk en webtechnologieën als DNS, Firewalls, Load Balancing, NGINX en SSL;
  • Kennis van Bamboo en NEXUS.


Wat vinden we bonuspunten waard:

  • Kennis van database servers (SQL Server, Oracle);
  • Kennis van programmeertalen Go en Groovy;
  • Kennis van Jenkins.


Bij De Nieuwe Zaak kan je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden:

Voor je inzet krijg je een goed salaris, reiskostenvergoeding en 27 vakantiedagen. En natuurlijk krijg je van ons een laptop. Naast dat ons werk al ontzettend leuk is, hebben we samen ook veel plezier. Dit vinden we erg belangrijk. De cultuur bij De Nieuwe Zaak is te beschrijven als open, eerlijk, innovatief, kwaliteit, gedreven, samen, afspraak is afspraak en plezier. Daarnaast neem je 5 keer per jaar deel aan onze Academy. Samen met jou werken we aan kennisverbreding en persoonlijke ontwikkeling, want ambities zijn er om waargemaakt te worden!


De Nieuwe Zaak is digital commerce specialist sinds 2005 en uitgegroeid tot één van de meest gerenommeerde en succesvolle digital commerce bureaus van Nederland. Met 90 experts helpen wij retailers, groothandels en brands met het oplossen van vraagstukken op het gebied van strategie, creatie, techniek en marketing.


Corona

Hoewel we het liefst fysiek met elkaar samenwerken, staat veiligheid voorop tijdens deze Corona tijd. Daarom biedt De Nieuwe Zaak haar werknemers de mogelijkheid om thuis te werken.


Word je na jouw sollicitatie uitgenodigd voor een eerste kennismaking, dan doe we deze online via Google Meet. We begrijpen ook heel goed, dat je nieuwsgierig bent naar hoe jouw toekomstige werkplek eruit gaat zien en hoe de sfeer is bij De Nieuwe Zaak. Daarom is de tweede ronde bij ons kantoor op in Zwolle. Hoewel er dan minder collega's zijn, krijg je toch een beetje een indruk hoe leuk het hier is ;)


Word je aangenomen? Dan krijg je de eerste periode een buddy aangewezen die jou wegwijs maakt binnen De Nieuwe Zaak. Zowel online als offline. Daarnaast vragen we nieuwe collega's om een aantal dagen op kantoor te komen, zodat je gelijk een goede start bij ons hebt.Wil je graag eerst meer weten? Dan kun je terecht bij onze recruiter Emma via 06 - 47 300 243 of emma.den.hertog@denieuwezaak.nl.


Word jij onze nieuwe collega? Stel je aan ons voor door te solliciteren.