Digital Analytics Specialist

Functieomschrijving

36 tot 40 uur per week, standplaats Zwolle


Breng jij met data het succes van je team en onze klanten naar boven? Heb jij passie voor google analytics en ben je een koning(in) in Google Tag Manager? En hebben dashboards tools totaal geen geheimen voor jou? Laat ons het weten en kom werken als Digital Analytics Specialist bij De Nieuwe Zaak.


Laat zien wat je kan als Digital Analytics Specialist

Als ervaren Digital Analytics Specialist weet jij precies hoe je met data het verschil kan maken. Je visualiseert deze in de beste dashboards. En met jouw inzichten en expertise, adviseer je onze klanten en help je hen, op slimme wijze, drempels en knelpunten op de website weg te nemen. Jij zorgt ervoor dat onze klanten nét dat stapje verder zijn dan hun concurrent.


Daarnaast zorg je voor de juiste configuratie van meetsystemen zoals bijvoorbeeld Google Analytics. Door het gedrag van de bezoekers op verschillende kanalen van de klant inzichtelijk te maken, weet je welke acties ondernomen moeten worden en vertaal je dit naar het performance team en de klant. Daarnaast voer je technische implementaties uit met behulp van tag management tools. Je stelt specificaties voor meetscripts op en bent verantwoordelijk voor de implementatie ervan door de engineers van De Nieuwe Zaak.


Kortom, door de door jouw geanalyseerde en vertaalde data breng jij collega’s en onze klanten naar de volgende stap!Vereisten

Heb je het in je? Voor deze functie ben je in het bezit van:

 • Een afgeronde HBO / WO opleiding;
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur aan de bureauzijde;
 • Je hebt kennis van Excel/Google Spreadsheets;
 • Je hebt ruime ervaring met Google Analytics, Data Studio en Google Tag Manager
 • Je hebt affiniteit met techniek (scripts, tags);
 • Je hebt kennis van HTML en Javascript;


Wat vinden we bonuspunten waard:

 • Je hebt ervaring met het werken met API’s;
 • Je hebt kennis van dasboardtools Tableau en/of PowerBI;
 • Je hebt ervaring met Python, R, Pandas;
 • Je hebt ervaring met CRO / UX;
 • Je hebt ervaring met Google BigQuery


Als Digital Analytics Specialist verwachten we dat je natuurlijk analytisch bent. Je bent snel en vaardig met cijfers. Je werkt nauwkeurig, gestructureerd en probleemoplossend en met die vaardigheden maak je scherpe analyses en overzichtelijke dashboards. Je bent proactief en ziet kansen in het geven van inzichten binnen de teams. Je bent van nature nieuwsgierig. Dat is jouw drijfveer om steeds nieuwe mogelijkheden en verbeteringen te vinden in de analyse van online gebruikersgedrag, campagneresultaten, A/B tests en in ad-hoc analyses. Verder weet jij als Data Analytics Specialist precies hoe onze klanten het beste google analytics tools kunnen implementeren en gebruiken.


Bij De Nieuwe Zaak kan je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden:

Voor je inzet krijg je een goed salaris, reiskostenvergoeding en 27 vakantiedagen. En natuurlijk krijg je van ons een laptop. Naast dat ons werk al ontzettend leuk is, hebben we samen ook veel plezier. Dit vinden we erg belangrijk. De cultuur bij De Nieuwe Zaak is te beschrijven als open, eerlijk, innovatief, kwaliteit, gedreven, samen, afspraak is afspraak en plezier. Daarnaast neem je verder deel aan onze Academy. Samen met jou werken we steeds aan kennisverbreding en persoonlijke ontwikkeling, want ambities zijn er om waargemaakt te worden!


De Nieuwe Zaak is digital commerce specialist sinds 2005 en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest gerenommeerde en succesvolle digital commerce bureaus van Nederland. Met 90 experts helpen wij retailers, groothandels en brands met het oplossen van vraagstukken op het gebied van strategie, creatie, techniek en marketing. Samen met onze specialisten werk je in multidisciplinaire teams, met een sterke focus op het behalen van online rendement en met 100 % focus op resultaat.Wil je graag eerst meer weten? Dan kun je terecht bij onze recruiter Marjan van der Veen via 06 - 47 300 243 of marjan@denieuwezaak.nl.


Word jij onze nieuwe collega? Stel je aan ons voor door te solliciteren.


De impact van het coronavirus is, zoals voor velen, ook bij De Nieuwe Zaak, nog niet te overzien. Met vertrouwen in de toekomst blijven we werven voor openstaande vacatures. De selectieprocedures vinden doorgang tot aan het telefonisch interview.