IT Business Consultant

Functieomschrijving

36 - 40 uur in de week

Krijg jij energie van het (digitaal) transformeren van organisaties en processen? Daag jij klanten uit om op zowel IT als business aspecten scherpe doelstellingen te formuleren? Neem jij graag klanten mee in hun volgende stap naar e-commerce? Lees dan snel verder en word onderdeel van één van onze belangrijke strategie proposities.


Laat zien wat je kan als IT Business Consultant

Als IT Business Consultant bij De Nieuwe Zaak is het aan jou de opdracht om samen met onze klanten de vertaalslag te maken van hun business vraagstukken naar de beste IT oplossingen. Jij weet wat de volgende stap is in digitale transformatie en je weet als geen ander de klant mee te nemen in het veranderproces dat nodig is om te groeien. Jij geeft gevraagd als ongevraagd advies en doorgrondt met een kritische aanpak de bedrijfsdoelstellingen en IT infrastructuur van de klant. Op deze manier ontstaat er een duidelijk beeld van het IT landschap en de informatiearchitectuur van de klant. Deze inzichten vertaal je naar realistische IT oplossingen en haalbare stappenplannen. Jij creëert bij de directie van de klant draagvlak voor de uitvoering van de roadmap en zorgt voor een duidelijke vertaalslag naar de development teams van De Nieuwe Zaak.


Je werkt voor klanten uit verschillende sectoren, die in de verschillende fases van digitalisering van hun commerce processen zitten. Zo helpen wij groothandels, retailers, merken en goede doelen de juiste stappen te maken die nodig zijn om online te groeien om hun business doelstellingen te realiseren. 


Hoe ziet jouw team eruit?

Het strategieteam van De Nieuwe Zaak is nieuw en bestaat uit een Marketing Strateeg en de IT Business Consultant. Het strategieteam is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. We willen de strategie propositie en het team de komende jaren verder uitbreiden.


Naast je samenwerking met de Marketing Strateeg, werk je ook nauw samen met de Techniek Lead en de Account Directors. Samen zorgen jullie ervoor dat de juiste uitdagingen van de klant boven tafel komen. Bij een groot analyse traject haken ook de business analist, de projectmanager en het multidisciplinaire development team aan.

Functievereisten

Heb jij het in je?

Wat we in elk geval van je vragen:

  • Een HBO/WO opleiding afgerond op het gebied van IT;
  • Je bent inhoudelijk sterk op het snijvlak van IT en Business;
  • Je bent business gedreven en zit met vertrouwen aan tafel bij directies;
  • Je hebt kennis van agile en weet welke rol agile denken speelt in digitale transformatie;
  • Je hebt sterke communicatieve en analytische vaardigheden;
  • Je bent een teamspeler die denkt in oplossingen;
  • Je hebt ervaring als consultant;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat vinden we bonuspunten waard:

  • Je bent bekend met digital commerce oplossingen;
  • Je hebt kennis van B2B bedrijven en weet welke specifieke IT uitdagingen daar spelen;


Bij De Nieuwe Zaak kan je rekenen op deze arbeidsvoorwaarden:

Voor je inzet krijg je een goed salaris en 27 vakantiedagen. En natuurlijk krijg je van ons een laptop, een leaseauto en een telefoonvergoeding.


De Nieuwe Zaak is een Full Service Digital Agency en sinds 2005 uitgegroeid tot één van de meest gerenommeerde en succesvolle digital commerce bureaus van Nederland. Met 90 experts helpen wij groothandels, retailers en brands met het oplossen van vraagstukken op het gebied van strategie, creatie, techniek en marketing.


Naast dat ons werk al ontzettend leuk is, hebben we samen ook veel plezier. Dit vinden we erg belangrijk. De cultuur bij De Nieuwe Zaak is te beschrijven als open, eerlijk, innovatief, kwaliteit, gedreven, samen en afspraak is afspraak.


Binnen De Nieuwe Zaak krijg je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Je leert van en met elkaar, want samen kom je verder. Daarnaast neem je 5 keer per jaar deel aan onze Academy. Samen met jou werken we aan kennisverbreding en persoonlijke ontwikkeling. Ambities zijn er om waargemaakt te worden!


Corona

Hoewel we het liefst fysiek met elkaar samenwerken, staat veiligheid voorop tijdens deze Corona tijd. Daarom biedt De Nieuwe Zaak haar werknemers de mogelijkheid om thuis te werken.


Word je na jouw sollicitatie uitgenodigd voor een eerste kennismaking, dan doe we deze online via Google Meet. We begrijpen ook heel goed, dat je nieuwsgierig bent naar hoe jouw toekomstige werkplek eruit gaat zien en hoe de sfeer is bij De Nieuwe Zaak. Daarom is de tweede ronde bij ons kantoor op in Zwolle. Hoewel er dan minder collega's zijn, krijg je toch een beetje een indruk hoe leuk het hier is ;)


Word je aangenomen? Dan vragen we nieuwe collega's om een aantal dagen op kantoor te komen, zodat je gelijk een goede start bij ons hebt.


Wil je graag meer weten? Dan kun je terecht bij onze recruiter Emma via 06 - 47 300 243 of emma.den.hertog@denieuwezaak.nl.


Word jij onze nieuwe collega? Stel je aan ons voor door te solliciteren.