New Business Developer

Functieomschrijving

32-40 uur per week, standplaats Zwolle


Als New Business Developer zorg jij voor een goed gevulde verkooppijplijn door het creëren van interessante verkoopkansen voor onze business. Wij bieden jou een interessante marketing/ sales functie binnen een professioneel team, met volop doorgroeimogelijkheden. Pak jij deze kans?


Laat zien wat je kan als New Business Developer

Jij bedenkt slimme, strategische en pro actieve (outbound) activiteiten om dit voor elkaar te krijgen. Daarnaast bouw je aan en onderhoud je een professionele relatie met onze potentiële klanten. Je treedt op als contactpersoon tussen marketing- en sales en je beheert, onderhoud de pijplijn van marketing leads. Dit doe je via verschillende outbound kanalen, zoals outbound calls, E-mail en LinkedIn. Jouw resultaten bespreek je met de Head of Sales & Accounts.


Hoe ziet jouw team eruit?

Jij vertegenwoordigt samen met het commerciële team De Nieuwe Zaak bij (potentiële) klanten. Ons commerciële team bestaat uit 3 Account Directors en 3 marketeers. De klantverdeling is gelijk: allemaal krijgen we te maken met klanten met strategische, technische en digital marketing vraagstukken. Wij gaan voor kwaliteit en de beste oplossingen voor onze klanten. Naast het harde werken is er binnen ons team ook zeker ruimte voor een geintje. Graag zelfs!

Functievereisten

Heb jij het in je?

Jij bent resultaatgericht, outgoing en je hebt een hands on mentaliteit. Daarnaast ben je erg communicatief vaardig en weet je jouw werk goed te organiseren en te structureren. Als jij kansen spot, dan pak jij die met beide handen aan. Daarin ben je proactief, zelfstandig en vergeet hierin niet het team mee te nemen.


Wat we in elk geval van je vragen:

  • Een afgeronde MBO of HBO opleiding, bij voorkeur in de richting van sales / commercie;
  • Je hebt ervaring met verkooptechnieken zoals Account Based Marketing, Lead Scoring, Outbound bellen. Daarnaast heb je ervaring met het genereren van een pijplijn voor Sales;
  • Je bent vaardig in het gebruik en verbeteren van ondersteunende systemen zoals CRM (Bij voorkeur HubSpot);
  • Je hebt affiniteit met de dynamische digitale markt;


Wij geven jou alle ruimte om carrière te maken binnen onze organisatie, zoals het doorgroeien naar een Account Director positie. Ook heb je regelmatig trainingssessies die jou helpen om het maximale uit jezelf te halen.


Wat kan je van ons verwachten?

Een baan en een werkgever waar je met trots over zult praten. Je werkt samen met collega’s aan hoogwaardige, innovatieve e-commerce projecten en daarmee aan de belangrijkste inkomstenbron van onze klanten. De cultuur bij De Nieuwe Zaak is te beschrijven als open, eerlijk, innovatief, kwaliteit, gedreven, samen, afspraak is afspraak en plezier.


Voor je inzet krijg je een goed salaris, 27 vakantiedagen en een reiskostenvergoeding. Samen met jou werken we steeds aan kennisverbreding en persoonlijke ontwikkeling, want ambities zijn er om waargemaakt te worden! Met trainingen en De Nieuwe Zaak Academy zorgen we voor de persoonlijke ontwikkeling die jij voor ogen hebt. En elke vrijdagmiddag sluiten we de week goed af met een (virtuele) borrel.


Corona

Hoewel we het liefst fysiek met elkaar samenwerken, staat veiligheid voorop tijdens deze Corona tijd. Daarom biedt De Nieuwe Zaak haar werknemers de mogelijkheid om thuis te werken.

We begrijpen ook heel goed, dat je nieuwsgierig bent naar hoe jouw toekomstige werkplek eruit gaat zien en hoe de sfeer is bij De Nieuwe Zaak. Daarom nodig we je tijdens het sollicitatieproces ook een keer uit bij ons kantoor op in Zwolle. Hoewel er dan minder collega's zijn, krijg je toch een beetje een indruk hoe leuk het hier is ;) Word je aangenomen? Dan vragen we nieuwe collega's om een aantal dagen op kantoor te komen, zodat je gelijk een goede start bij ons hebt.


Wil je graag eerst meer weten? Dan kun je terecht bij onze recruiter Emma via 06 - 47 300 243 of emma.den.hertog@denieuwezaak.nl


Word jij onze nieuwe collega? Stel je aan ons voor door te solliciteren.