Stage of afstuderen ICT

Omschrijving

Stage of afstuderen bij De Nieuwe Zaak?

Ben jij op zoek naar een gezellig, open en een tikkeltje eigenwijs stagebedrijf? Waar wij koffie voor jou halen en de lunchtafel alvast voor je dekken? Kom dan stage lopen bij De Nieuwe Zaak.

Wij vinden samenwerken belangrijk. Met een unieke mix van mensen om je heen kom je tot

nieuwe inzichten, wij leren je nieuwe dingen, geven je feedback om te groeien en helpen je verder als je vastloopt. Je loopt stage in een flexibele omgeving die tegemoet komt aan jouw ontwikkelpad. We zijn gek op selfstarters, maar als je er even niet uitkomt helpen we je graag. Samen met jou werken we steeds aan kennisverbreding en persoonlijke ontwikkeling, want ambities zijn er om waargemaakt te worden!

De Nieuwe Zaak heeft zich sinds 2005 ontwikkeld tot een van de meest gerenommeerde en succesvolle digital commerce bureaus in Nederland. De Nieuwe Zaak is een fullservice digital commerce bureau. Dat betekent dat we meer dan 10 verschillende disciplines in huis hebben. Online Marketing, IT Development, Data Analyse, Grafisch Vormgeving en Design zijn plekken waar wij je met open armen verwelkomen. Zo nu en dan komen er ook leuke stageplekken op finance en HR beschikbaar.


De opdrachten

1. PoC: Wat kunnen bots toevoegen aan e-commerce?

Bots worden meer en meer belangrijker met de komst van Artifical Intelligence en gezichts-, beeld- en spraakherkenning. Bij De Nieuwe Zaak vragen wij ons af wat de mogelijkheden van deze toepassingen zijn vanuit e-commerce perspectief. Met andere woorden; kunnen bots toegevoegde waarde leveren in onze webwinkels? En zo ja, wat zijn dan de technische consequenties? Dat mag jij gaan onderzoeken.

 

De oplossingen moeten werken in een technische omgeving waar zowel .NET als Java gebruikt worden. Afhankelijk van het onderzoek kan het betekenen dat we gebruik maken van microservice architecturen en API gebaseerde systemen. De technische aspecten waar je mee te maken krijgt zijn C#, Java, API’s, HTML, Javascript en hypermoderne e-commerce platformen.

 

2.Docker en e-commerce?

Wij maken gebruik van twee e-commerce platformen. De één is gebaseerd op .NET technologie en de ander op Java. Deze platformen maken momenteel geen gebruik van container technologie. We zien grote voordelen in deze technologie en daarom willen we graag onderzoeken waar onze kansen liggen.

 

Hoe kunnen we Docker inzetten voor het efficiënt opzetten van projecten tot ontwikkelomgevingen? Jij mag hier volledig op los gaan en tijdens deze opdracht maak jij kennis met verschillende state-of-the-art e-commerce platformen. Je gaat je daarnaast verdiepen in container technologie en de vele mogelijkheden hiervan. Technisch een mooie uitdaging waar je technieken tegenkomt zoals Docker, .NET, Java, SQL Server, Oracle en Linux.


3. Next level security: (pen)test onze IT security en verbeter deze


De Nieuwe Zaak is een e-commerce bedrijf met 100 specialisten in development, marketing & data. De beveiliging van onze IT omgeving is een steeds belangrijker wordend aspect in het draaiende houden van het netwerk, servers en werkplekken. Jij als IT, Netwerk & Security specialist kunt ons hierin gaan uitdagen door onze security te testen om daarna ons te adviseren over de te maken stappen. Een ander element waar we je kennis en kunde kunt aantonen is bij het het inrichten van actieve intrusion detectie om daarmee ongewenste activiteiten te detecteren. Denk hierbij o.a. aan tools zoals "SIEMonster","LibreNMS", "Netflow". Je eerder uitgevoerde pentest komt nu natuurlijk weer goed van pas!


4.Machine Learning

 

Zet jij voor ons de eerste stappen in Machine Learning binnen webshops?

Jij gaat tijdens jouw stage data verzamelen en dit verwerken binnen een programma dat gebruikersgedrag kan gaan voorspellen. Hoe gaaf is het om aan de hand van bijvoorbeeld muis bewegingen, snelheid van het internet uiteindelijk unieke gewoonten en wensen van de klant te kunnen voorspellen?


Vanuit EC Manager hebben we de volgende opdrachten voor jou klaarliggen:


1. Digital commerce GraphQL API performance optimalisatie

ecManager is in Nederland een belangrijk digital commerce platform. 1% van alle Nederlandse online retailomzet loopt over dit platform.

Het digital commerce platform ecManager is gebaseerd op een services architectuur. Het platform heeft gescheiden lagen voor data, logica en presentatie. De ecManager servicelaag en de nieuwe, moderne, nog in ontwikkeling zijnde GraphQL API zijn de interfaces tussen onze logica core en de applicatie / presentatielaag.

De basisprincipes van GraphQL sluiten goed aan bij onze design principes en de mate van flexibiliteit die wij met ons platform aan klanten willen bieden. GraphQL is op meerdere manieren te implementeren waarbij goede performance een zeer belangrijk design principe is. In deze afstudeeropdracht ga je op zoek naar de (on)mogelijkheden van GraphQL in combinatie met het ecManager platform en front-end applicaties ter verbetering van performance.


Mobiele apps, webshops en progressive web apps zijn applicaties die op het ecManager digital commerce platform ontwikkeld kunnen worden. Steeds vaker zal dit via onze GraphQL API interface verlopen om zo onafhankelijk te zijn van front-end technologie en meer flexibiliteit te bieden. Maar hoe zorg je er nou voor dat je performance borgt? Een lister bijvoorbeeld, is een complex stukje functionaliteit met een grote en complexe vraag naar data. Hoe en op welk niveau (database, platform core, front-end)  kun je performance verbeteren, rekening houdend met caching, authenticatie en security? Deze onderzoeksvraag in combinatie met een proof-of-concept, staat centraal in deze afstudeeropdracht.


2.Ontwikkel een lister proof-of-concept

Een lister is een belangrijk onderdeel van een commerce platform. Hier worden producten getoond op basis van verschillende interactieve business rules en het productaanbod. Een aantal features van een lister zijn: filtering, paginering, sortering en vergelijken.


Zet een belangrijk onderdeel, de lister van de ecManager QuickStart applicatie, om in een PWA applicatie gebaseerd op ecManager GraphQL waarbij de focus ligt op performance van het geheel. Zorg dat performance geborgd blijft wanneer klanten aanpassingen of uitbreidingen op deze lister applicatie gaan doen.

Heb jij kennis van SQL, C#, .NET, API interfaces, Javascript en front-end frameworks en ben je in staat een GraphQL API / PWA onderzoek en proof-of-concept te realiseren? Meld je dan aan!


3.Bouw een GraphQL gebaseerde PWA e-commerce poc applicatie

 

ecManager is in Nederland een belangrijk digital commerce platform. 1% van alle Nederlandse online retailomzet loopt over dit platform.

Onderdeel van ons platform is een QuickStart webshop applicatie waarmee implementatiepartners snel en op maat een complete webshop kunnen neerzetten. ecManager wil hier ook een Progressive Web App (PWA) variant van gaan maken op basis van de nieuwe ecManager GraphQL API die we aan het ontwikkelen zijn. Ben jij die engineer in opleiding die met de aller modernste API, commerce en front-end technologie aan de slag wil om een PWA proof-of-concept applicatie te ontwikkelen?

Heb jij interesse in SQL, C#, .NET, API interfaces, Javascript en front-end frameworks en ben je in staat een op GraphQL API gebaseerde PWA proof-of-concept te realiseren? Meld je dan aan!


Vereisten

Wat we van jou verwachten

  • Je volgt een HBO opleiding in bijvoorbeeld de richting SE, ID&S of BIM
  • Je hebt zin om je te ontwikkelen in jouw vakgebied met betrekking tot digital commerce of IT
  • Je beschikt over een proactieve houding

Wat we jou te bieden hebben

Bij De Nieuwe Zaak vind je 95 gedreven collega’s die met passie en enthousiasme aan hoogwaardige en innovatieve e-commerce projecten werken. Als stagiair maak jij deel uit van onze multidisciplinaire teams. Eigenlijk heb je niet het gevoel dat je stage loopt. Je bent gewoon één van ons, voor een bepaalde periode. Dat betekent dat er dagelijks een lunch voor je klaargezet wordt, en dat we op vrijdagmiddag met z’n allen een biertje pakken.

Over De Nieuwe Zaak

De Nieuwe Zaak is een toonaangevend full service e-commerce bureau. Dankzij onze jarenlange ervaring bij gerenommeerde webwinkels weten we wat er nodig is om een succesvolle webwinkel te runnen. We leveren toegevoegde waarde én duurzaam rendement op de e-commerce activiteiten van onze opdrachtgevers. Vanaf onze beginjaren hebben al vele toonaangevende organisaties voor De Nieuwe Zaak gekozen, waaronder Koninklijke Nederlandse Munt, Achmea, Coop Supermarkten, Auping, Vegro, Miss Etam, Promiss, Expresso, Kookpunt, Daily Fresh Food en totaalBED.